Będzie więcej żywności EKO i Fair Trade w Green Way’u

 Zwiększenie udziału żywności ekologicznej oraz produktów Fair Trade – znalazły się wśród celów na najbliższe lata, które postawił sobie zarząd sieci restauracji Green Way.

W 2015 roku, 50% całej oferty barów ma stanowić żywność ekologiczna. W tej chwili certyfikat posiada większość oferowanych w Green Way kaw, herbat i napojów.

W połowie 2012 roku jako składniki serwowanych potraw pojawić się mają: ekologiczny ryż pełnoziarnisty oraz kasze ekologiczne (gryczana, jaglana i kuskus).

Sieć zapowiada całkowite przestawienie się na kawę i herbatę ze Sprawiedliwego Handlu do końca 2012 roku.

Green Way to największa polska sięć barów wegetariańskich. W jej skład wchodzi 60 barów w Polsce, oraz po jednym lokalu Wiedniu i Oslo.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Interesuje Ciebie tematyka żywności ekologicznej w gastronomii? Przeczytaj także:

 

Źródło: Portal Spożywczy

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia