Bazar Smakoszy (Wrocław) – podsumowujemy 1 edycję (zdjęcia)

Pierwsza edycja Bazaru Smakoszy cieszyła się dużym powodzeniem – pierwsi odwiedzający pojawili się już koło godziny 9 rano.

– Konsumenci zainteresowani byli zarówno tradycyjnymi produktami jak na przykład serami, chlebem, miodami, wędlinami, ale także z równie wielkim zaciekawieniem przyglądali się produktom rzadko spotykanym na rynku polskim (suszone owoce, wyjątkowo piękne i ciekawe deski jesionowe, napoje niegazowane na bazie miodu pszczelego wielokwiatowego z polskich pasiek). Dużym powodzeniem cieszyły się świeże ryby, marynowane szparagi, pesto, wędliny, soki, choć generalnie można stwierdzić, że żaden z Wystawców nie mógł narzekać na brak zainteresowania swoimi produktami popartego sprzedażą. Wielu Wystawcom towar skończył się na parę godzin przed końcem bazaru. W przeciągu 3 godzin sprzedało się 40kg świeżych ryb. Spiżarni miodowej po kilku godzinach zostały już wyłącznie miody do degustacji. Stoisko z wędlinami było oblegane od 9.00-14.00 i pod koniec bazaru stół wystawowy świecił pustkami – relacjonuje Małgorzata Scheuer-Tyc z Delikatesów Bonvivant, które organizują jarmark.

Kolejna edycja przed nami. Organizatorzy informują, że napływają kolejne ciekawe zgłoszenia od producentów i rolników. Z pewnością więc rozwój bazaru będzie widoczny już przy drugiej jego edycji, czyli 27 lipca 2013.

Biokurier sprawuje patronat medialny nad Bazarem Smakoszy.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Brak postów do wyświetlenia