Akademia Biokuriera na Targach Polagra 2015

Żywność EKO – rynek z trwałym potencjałem czy chwilowa moda? – to temat seminarium, które organizujemy wraz z poznańskimi Targami Polagra. Prezentacje łączymy z panelem dyskusyjnym, w którym udział wezmą najważniejsi przedstawiciele branży. Zapraszamy do udziału!

Żywność ekologiczna już dawno przestała być dostępna jedynie w małych, specjalistycznych sklepach. Bioprodukty wprowadzają do oferty kolejne sieci supermarketów i delikatesów. Interesują się nimi także tradycyjne sklepy spożywcze. Nic dziwnego, bo o produkty ze znakiem „ekoliścia” z roku na rok pyta coraz więcej konsumentów. Czy ten wzrostowy potencjał jest trwały, czy też przeminie jak inne „mody” na rynku spożywczym? Odpowiedzi na to pytanie poszukamy podczas organizowanej przez „Biokurier.pl” konferencji i panelu dyskusyjnego. Temat spotkania to:

Żywność EKO – rynek z trwałym potencjałem czy chwilowa moda?

Co? Gdzie? Kiedy?
POZNAŃ, Targi Polagra, 21 września 2015 (poniedziałek), start. godz. 11, pawilon 7, sala B

Program:

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

1. Polski rynek żywności ekologicznej. Aktualne trendy, statystyki i prognozy (ok. 30 min)
Karol Przybylak, redaktor i wydawca „Biokurier.pl” – czasopisma i serwisu o produktach ekologicznych i rynku bio

2. Aby zaistnieć na ekorynku. Budowanie marki produktów wysokiej jakości (ok. 30 min)
Adam Turowiec, specjalista i konsultant w zakresie marketingu, współpracownik Biokuriera i Akademii Biokuriera

3. Aktualna sytuacja, kierunki rozwoju, szanse i wyzwania na rynku produktów ekologicznych – dyskusyjny panel ekspercki z udziałem przedstawicieli branży. (ok. 90 min.)

W panelu udział wezmą:

Michał Kapica – prezes delikatesów z żywnością ekologiczną i hurtowni „Smak Natury”
Arkadiusz Kordala – dyrektor handlowy Bio Planet SA, dystrybutora i producenta żywności ekologicznej
Zbigniew Kozłowski – członek zarządu Symbio SA, producenta i dystrybutora żywności ekologicznej
Tadeusz Szynkiewicz – prezes Bio Food sp z o.o., producenta ekologicznych soków i przetworów owocowo –warzywnych

Moderator panelu: Karol Przybylak.

Podczas panelu będzie możliwość zadawania pytań z sali. Podczas konferencji będzie możliwość degustacji żywności ekologicznej.

Już dziś zapisz się na seminarium Udział jest bezpłatny.

Brak postów do wyświetlenia