A może kokosowe naleśniki?

 Dziś w Biokurierowej książce kucharskiej propozycja na to jak wykorzystać w kuchni ekologiczne mleko kokosowe.

 

Mleczko kokosowe jest dobrym źródłem protein, kwasów tłuszczowych i węglowodanów. Wykorzystuje się je jako dodatek do deserów oraz w kosmetyce. Jak odróżnić mleczko kokosowe od wody kokosowej? Sprawdź odpowiedź w naszym dziale “Zapytaj.Biokurier.pl”: Jak odróżnić wodę kokosową od mleczka kokosowego?

Nasza czytelniczka, Katarzyna Jankowska, proponuje z natomiast kokosowe naleśniki.

Sprawdź przepis: Naleśniki kokosowe

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Przeczytaj również:

Bruce Fife – Cud oleju kokosowego

BioFach.Ekologiczne produkty z kokosa

Ekologiczny olej kokosowy doceniony na Targach Eco Family w Kielcach

 

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!



Polecamy kolejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia