Znamy program BioBiznes Forum na Natura Food 2016

 

 

Jak odnieść sukces w sprzedaży świeżych produktów ekologicznych? Czy warto połączyć ekosklep z bistro? To tylko niektóre z pytań, na które odpowiedzi poszukiwać będą uczestnicy BioBiznes Forum w trakcie Targów Natura Food.

Prezentacje w cyklu BioBiznes Forum odbędą się w sobotę oraz niedzielę (8 i 9 października).

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Oto program:

sobota, 8 października 2016 r

• godz. 14.00 – 14.10
Wprowadzenie – Karol Przybylak (Biokurier.pl)
• godz. 14.10 – 14.30
Wręczenie nagród w konkursie na najlepszy sklep z żywnością ekologiczną – Maciej Bartoń (Polska Ekologia), Jarosław Olewicz (EKOdostawcy), Katarzyna Drobińska (Międzynarodowe Targi Łódzkie)
• godz. 14.30 – 15.00
Czy warto sprzedawać świeżą (szybkorotującą) żywność ekologiczną? Czy to się może opłacać? – Michał Kapica (Smak Natury)
• godz. 15.00 – 15.30
Nie masz pomysłu na własny sklep? Może chcesz założyć działalność w oparciu o franczyzę? Franczyza krok po kroku, ile to kosztuje? – Robert Zarzycki (Organic Farma Zdrowia S.A.)
• godz. 15.30 – 16.00
Certyfikaty – zasady oznakowań, certyfikaty i pozwolenia dla podmiotów gospodarczych prowadzących sprzedaż produktów ekologicznych – Agnieszka Pocztarska (czytamyetykiety.pl)
• godz. 16.00 – 16.30
Sklep ze zdrową żywnością i bistro w jednym. Czy jest to możliwe? – Emilia Jewuła (Organic Corner Food Store & Bistro Warszawa)
• godz. 16.30 – 17.00
Zdrowa żywność – wysokie ceny – inwestycja w zdrowie. Jak przekonać klientów że warto? – Adam Turowiec
• godz. 17.00 – 17.30
Otwarcie sklepu z żywnością EKO – wyzwania biznesowe i osobiste – Barbara Grzybek-Korgól, Ewa Korgól (BIOVERT)
• godz. 17.30 – 18.00
Sklep internetowy czy stacjonarny – wady i zalety. Czy możliwe jest posiadanie obu platform? – Maciej Świerzyński (Ekozakupy.pl – net i stacjonarny)

niedziela, 9 października 2016 r

• godz. 11.00 – 11.45
Wystrój, wyposażenie i prezentacja dań a sukces ekonomiczny lokalu – spójność wizualna lokalu – Organic Coffee & more – sieć kawiarni z ekologicznymi certyfikowanymi napojami i żywnością
• godz. 11.45 – 12.30
Bądź świadomym eko restauratorem. Najważniejsze zasady dla prowadzenia restauracji ze zdrową kuchnią – Marcin Wysocki (Organitheka)
• godz. 12.30 – 13.15
Sukces restauracji poza miastem – ambasador dziedzictwa kulinarnego regionu. Znaczenie produktów lokalnych, regionalnych i sezonowych – Maciej Barton

W sobotę w godz. 11 -14 odbędzie się również Akademia Biokuriera. Temat to: Nowe pomysły na marketing ekoproduktów i miejsc.

Brak postów do wyświetlenia