World Food 2018 coraz bliżej. Co w programie?

Strefa EKO juz na trwałe wpisała się w krajobraz warszawskich targów World Food. W tym roku debiutuje również sektor suplementów diety.

WorldFood 2018. Data

Targi WorldFood 2018 odbędą się w dniach 10-12 kwietnia 2018 w hali EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego w Warszawie.


Podczas poprzednich edycji WorldFood Warsaw ponad połowa zwiedzających targi poszuki-wała oferty ekologicznej. W ubiegłym roku aż 90 firm zdecydowało się zaprezentować swoje produkty w tym sektorze.

Wychodząc naprzeciw trendom i chcąc spełnić oczekiwania naszych krajowych i za-granicznych wystawców oraz zwiedzających, robimy wszystko aby targi WorldFood Warsaw były międzynarodową platformą nawiązywania kontaktów i wymiany do-świadczeń. Udogodnieniem dla firm z sektora Eco będzie możliwość wystawienia się w ramach wspólnej powierzchni wystawienniczej. Jest to korzystne zarówno finansowo, jak również ułatwia identyfikację producentów. Stworzymy także po raz pierwszy strefę nutraceutyków i suplementów diety

informuje Agnieszka Szpaderska, manager targów.

Sektor suplementów diety na targach WorldFood Warsaw

W ramach 5-tej edycji Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów Worldfood Warsaw, powstał nowy sektor dedykowany nutraceutykom. Sektor został objęty Patronatem Krajowej Rady Suplementów i Odżywek oraz European Federation of Associations of Health Product Manufacturers (EHPM).

Nutraceutyki to substancje, które mogą być uważane za żywność lub jej część, mogą wspomagać utrzymanie zdrowia oraz zmniejszać ryzyko zapadania na choroby cywilizacyjne. Najczęściej spotykanymi nutraceutykami są wyciągi z roślin, ekstrakty oraz preparaty w których można znaleźć wyizolowane składniki o działaniu prozdrowotnym. W Polsce z roku na rok liczba ich zwolenników rośnie. Coraz więcej Polaków stara się zdrowo odżywiać, prowadzi aktywny tryb życia i sięga po suplementy wzbogacające dietę.

Program merytoryczny

Targom WorldFood towarzyszy bogaty program merytoryczny – cieszymy się, że jako Biokurier także możemy być jego częścią. Zapraszamy na prezentację Perspektywy, szanse i zagrożenia dla ekosklepów, którą 10 kwietnia o godz. 15 poprowadzi redaktor naczelny Biokuriera, Karol Przybylak. Przy okazji polecamy Wam nasz poboczny projekt Akademia Biokuriera

Cały program merytoryczny Targów World Food dostępny jest tutaj