Veko – nowa marka ekologicznych, wegańskich słodyczy

Wegańskie słodycze z certyfikatem ekologicznym – to specjalność Veko, nowej marki na polskim rynku. Oficjalna premiera nowych produktów odbędzie się podczas Targów BioContracting, które w najbliższy weekend odbędą się w Nadarzynie k. Warszawy.


Na początek karamela i jagły ekspandowane w czekoladzie

Pierwszym produktem Veko jest karamela.

To właściwie krówka (ale takiej nazwy od 8.03 nie można stosować do tego typu produktów, tak samo jak mleko kokosowe czy masło roślinne – czytaj więcej na ten temat: Nazwy masło orzechowe, mleko kokosowe zakazane. Jakie określenia je zastąpią? ). W składzie mamy miąższ kokosa zamiast mleka, olej kokosowy (zamiast masła), a do tego naturalny prebiotyk czyli inulina. W przypadku jagieł wykorzystaliśmy je do zrobienia  przekąski lub dodatku do musli. połączyliśmy ekspandowane jagły z gorzką  czekoladą 70%

tłumaczy Mariusz Florek z firmy AMP-DG Sp z o.o., która specjalizowała się do tej pory w produkcji ekologicznych krówek oraz czekolad pod marką Eko Florka.

Premiera Veko na targach BioContracting

Przekąsek spróbować będzie można podczas Targów BioContracting, które w dniach 18-20 czerwca w Nadarzynie k. Warszawy.