Targi BioFach 2013 trwają

Wystawcy prezentujący żywność ekologiczną z 800 krajów, Rumunia w centrum uwagi, setki ekologicznych serów, degustacje eko win – w Norymberdze przyglądamy się Targom BioFach.

Największe światowe targi produktów ekologicznych rozpoczęły się wczoraj (13 lutego) i potrwają do soboty (16 lutego). Na kraj roku wybrano tym razem Rumunię a część kongresowa poświęcona jest wspólnym wartościom, które reprezentują producenci żywności ekologicznej z całego świata. W tym roku na targach reprezentowanych jest 80 państw, a stoiska odwiedza około 40 000 odwiedzających.

Polska na BioFachu

Na hali nr 5 znaleźć można polskie stoiska. Tym razem reprezentowane są poszczególne stowarzyszenia zrzeszające rolników ekologicznych i przetwórców, co wydaje się być lepszym pomysłem niż dotychczasowa forma promocji z udziałem poszczególnych województw.  – Podtrzymujemy kontakty, szukamy również nowych partnerów – tak podsumowuje swoje cele Emil Świniarski z BioFoodu. Więcej opinii i wrażeń już wkrótce.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

 

 

Nowości i ciekawostki

Wśród oferowanych na BioFachu produktów nie brakuje nowości i ciekawostek. Będziemy o nich systematycznie informować jutro oraz w przyszłym tygodniu. Zapraszamy do lektury.

Brak postów do wyświetlenia