Primavika wprowadza masło pistacjowe. Nowość na polskim rynku

 

Systematycznie poszerza się oferta maseł orzechowych (od niedawna także w wersji BIO) Primaviki. Tym razem spróbować można masła pistacjowego.

Dzięki wysokiej zawartości wapnia (140mg w 100g), magnezu (160mg w 100g) i witaminy A (średnio 415 IU/100g), pistacje pomagają zachować zdrową strukturę kośćca, a porządna dawka potasu (1100mg) wspiera funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego.

Pistacje wzmacniają też krew – zawierają stosunkowo dużo żelaza i tyle samo witaminy B6 co wątroba wołowa. W naszym jadłospisie nie może zabraknąć przeciwutleniaczy. Pistacje należą do grupy produktów o największym potencjale antyoksydacyjnym. 28-gramowa porcja pistacji posiada wyższy potencjał niż filiżanka zielonej herbaty. Dodatek pistacji wzmacnia też układ nerwowy dzięki dużej zawartości witamin z grupy B ( B1,B2, B3, B5).

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

– Smak pistacji w ustach odzwierciedla pełnię szczęścia. Nie bez znaczenia to, co my nazywamy po prostu pistacją, Chińczycy nazywają orzechem szczęścia – przekonuje Dorota Silarska, dietetyk i ambasador marki Primavika.

Masło pistacjowe – zastosowania

Masło pistacjowe to nie tylko ciekawy dodatek do kanapek albo naleśników – wytrawne dania z orzechową nutą sprawią, że zwykły obiad stanie się ucztą dla waszych kubków smakowych. Zdrowe tłuszcze wydobędą z każdej potrawy niezwykłą głębię.

Składniki (produkt konwencjonalny): blanszowane orzechy pistacjowe prażone 99%, sól morska.
Produkt może zawierać orzeszki arachidowe, laskowe, nerkowca, migdały i sezam.
Olej z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.
Produkt może zawierać elementy łupinek od pistacji
Wyprodukowano bez użycia wzmacniaczy smaku.

 

Brak postów do wyświetlenia