Orkisz, płaskurka, jajka od zielononóżki, ser od krowy polskiej czerwonej – czyli jak wypromować, pozyskać i sprzedać eko produkty z dawnych odmian i ras – trwają zapisy do Akademii Biokuriera

Eko orkisz, płaskurka i ich przetwory, jajka od zielononóżki, ser od krowy polskiej czerwonej to coraz popularniejsze produkty. Jak je wypromować, pozyskać i sprzedać? Nad odpowiedzią na to pytanie zastanawiać się będziemy podczas warsztatów Akademia Biokuriera, które odbędą się w trakcie Targów Natura Food. 

 

Produkty z orkiszu, jaja od kury zielononóżki, mleko i sery od krowy polskiej czerwonej – podbijają polskie stoły. To rarytasy i smakołyki, które w dodatku są bogate w cenne składniki odżywcze.

Jakie są zalety tradycyjnych ekologicznych produktów z dawnych odmian i ras roślin i zwierząt gospodarskich? Jak je promować? Gdzie szukać informacji? Jak nimi handlować?

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

W znalezieniu odpowiedzi na te pytania pomoże warsztat: Orkisz, płaskurka, jajka od zielononóżki, ser od krowy polskiej czerwonej – czyli jak wypromować, pozyskać i sprzedać eko produkty z dawnych odmian i ras z cyklu Akademia Biokuriera.

Szkolenie odbędzie się w sobotę 13 października o godzinie 11.30 w trakcie Targów Natura Food.

Oto program

Rolnicza bioróżnorodność – czym jest, dlaczego powinniśmy ją chronić? (10 min)
Elżbieta Priwieziencew, Społeczny Instytut Ekologiczny, Dla Dawnych Odmian i Ras

Jaja od kury zielononóżki i inne eko produkty rolniczej bioróżnorodności z Kurpiowszczyzny. Zalety, wykorzystanie, pozyskiwanie. (20 min+pytania)
Elżbieta Priwieziencew, Ela Sieniarska Społeczny Instytut Ekologiczny, Dla Dawnych Odmian i Ras

Przerwa z mini – degustacją i prezentacja produktów

Produkty z dawnych odmian i zbóż (orkisz, płaskurka, samopsza) – jak przekonać do nich klientów?
Mieczysław Babalski, Wytwórnia makaronu BIO (20 min + pytania)

Gdzie szukać informacji i produktów wiejskiej bioróżnorodności?
Karol Przybylak, Biokurier.pl

Promocja i zalety produktów z dawnych odmian jabłek i nie tylko
Jarosław Pająkowski, Towarzysztwo Przyjaciół Dolnej Wisły, Festiwal Smaku Gruczno (20 min + pytania)

Promocja ekoproduktów z dawnych odmian i ras (i nie tylko) z wykorzystaniem Internetu i innych nowoczesnych kanałów
Adam Turowiec, natoobe.pl

Zarejestruj się już dziś, zapisy na stronie www.akademia.biokurier.pl

Spodobał Ci się ten artykuł? Podziel się nim!

 

 olejny eko przepis: Makaron z warzywami w sosie serowo-orzechowym

Brak postów do wyświetlenia