Makaron z ciecierzycy, krem z migdałów ziemnych chufa, Ekomisie bez żelatyny – nowości na ekorynku

 

-tekst sponsorowany-

Poszerza się oferta PRO ECO. Dystrybutor specjalizujący się w ekologicznych środkach czystości i kosmetykach wprowadza na rynek coraz więcej produktów żywnościowych.

Makaron z ciecierzycy GOODEL 250 g

GOODEL – The good noodle

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

– bezglutenowy
– wegański
– wysokobiałkowy

To co wyróżnia makarony GOODEL to wybór składników i sposób suszenia. Te wysokobiałkowe makarony produkowane są w 100% z roślin strączkowych lub gryki – bez dodatku mąki pszennej. Przemysłowo wytwarzane makarony suszone są w temperaturze 130 °C. Makarony GOODEL suszone są natomiast maksymalnie w 42 °C – w ten sposób zachowane zostają wartości ich składników. Dostępne także jako makaron z zielonej fasoli mung, makaron z czerwonej soczewicy oraz makaron z gryki i siemienia lnianego.

Czas gotowania: 4 min.
Składniki: 100% zmielona ciecierzyca*
* z upraw ekologicznych

Właścicielem marki GOVINDA jest firma Govinda Natur GmbH. Mottem tej działającej na rynku produktów naturalnych i ekologicznych od blisko 30 lat firmy jest „Słuchaj głosu Natury”. Celem marki GOVINDA jest zapewnianie wysokiej jakości produktów naturalnych, w szczególności “healthy snacks” (zdrowych przekąsek), ajurwedyjskiej i naturalnej żywności, produktów dla wegan i wegetarian, także o jakości witariańskiej.

GOVINDA to:
– innowacyjna żywność o jakości ekologicznej
– stosowanie alternatywnych surowców spożywczych (np. migdałów ziemnych CHUFA)
– jakość bez kompromisów
– autentyczny smak natury, bez dodatków i wypełniaczy

Krem z migdałów ziemnych Chufa z wanilią 250 g

Zastosowanie: do smarowania chleba, jako dodatek do deserów i miksowanych napojów, do wypieków oraz do musli. Oddzielanie się oleju jest procesem naturalnym i nie świadczy o pogorszeniu jakości produktu. Dobrze zamieszać! Naturalnie słodki krem do smarowania.

– produkt wegański
– bez glutenu
– bez laktozy
– bez dodatku cukru

Składniki: 67% migdały ziemne (chufas, łac. Cypreus esculentus)*, olej słonecznikowy*, wanilia*
* z upraw ekologicznych

Produkt na bazie bulw cibory jadalnej, których inne nazwy to Chufa, migdały ziemne i orzechy tygrysie (Tiger Nuts).
Wyglądające jak owoce – bulwy trawy tigernut (Cyperus esculentus) znane są ze swych własności odżywczych od czasów cywilizacji egipskiej. Są naturalnie bogate w błonnik i mają wyborny smak, będący niezwykłym połączeniem smaku migdałów i orzechów laskowych. Częścią rośliny, którą się zbiera są brodawki korzeniowe osadzone w glebie.
Bulwy obiera się i delikatnie przetwarza na mąkę. W tej postaci są bardzo łatwe do strawienia. Jednocześnie prawie nieznane są alergie na migdały ziemne, co sprawia, że są one interesującą alternatywą dla osób uczulonych na soję, gluten czy laktozę.

Migdały ziemne są źródłem wysokiej jakości błonnika (tzw. skrobi opornej działającej jako prebiotyk), a jednocześnie dostarczają istotnych witamin, minerałów (potas, magnez) i pierwiastków śladowych (cynk). Mają też w składzie około 20% oleju. Olej z migdałów ziemnych zawiera tylko 18% tłuszczów nasyconych i 82% tłuszczów nienasyconych. Podobną proporcję ma uznawana za najzdrowszą oliwka z oliwek. Migdały ziemne mogą więc być właściwie opisane jako pełnowartościowy środek spożywczy wspomagający trawienie.

Eko misie bez żelatyny 100 g

Żelki bez żelatyny – intensywny smak

– owocowe nuty jabłka, pomarańczy, cytryny, czarnej porzeczki, maliny i ananasa
– wegańskie
– bez glutenu
– bez laktozy

SKŁADNIKI: syrop kukurydziany*, cukier trzcinowy* (nierafinowany), substancja żelująca (pektyna), koncentraty soków owocowych 3,7% (jabłkowy* 0,9%, pomarańczowy* 0,77%, cytrynowy* 0,52%, z czarnej porzeczki* 0,51%, malinowy* 0,5%, ananasowy* 0,5%), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), regulator kwasowości (cytrynian sodu), wyciągi barwiące z owoców i roślin (dynia*, jabłko*, algi, krokosz barwierski, czarny bez*), naturalne aromaty, substancje glazurujące (olej słonecznikowy*, wosk carnauba)
*certyfikowany składnik ekologiczny

Właścicielem marki OEKOVITAL jest niemiecka firma Georg Roesner Vertriebs GmbH, która zajęła się wytwarzaniem bio-słodyczy przed ponad 25 laty i dziś należy do liderów w tym zakresie.
OEKOVITAL – bio-słodycze najwyższej jakości
• wyłącznie naturalne składniki
• prawdziwy smak owoców
• bez sztucznych barwników
• bez sztucznych aromatów i dodatków smakowych

 

Brak postów do wyświetlenia