Magda Gessler zachwala ekologiczne zioła

„…zapach ziół z profesjonalnych, ekologicznych upraw odróżnicie na pierwszy węch, a potrawy wzbogacone nimi zyskają zupełnie nową jakość” – przekonuje Magda Gessler w felietonie „Ziołowy zawrót głowy” opublikowanym przez Newsweek.

Restauratorka i gospodynii programu „Kuchenne rewolucje” podkreśla m.in. jakość ekologicznych ziół pochodzących z gospodarstwa „Bukiet smaków” państwa Jabłońskich, które opisywaliśmy niedawno w Biokurierze. Z dobrodziejstw tamtejszych upraw korzysta wielu szefów kuchni, ale dostępne są także dla „zwykłych” domowych kucharzy (między innymi na warszawskim Bio Bazarze).

Przeczytaj więcej na temat gospodarstwa Bukiet SmakówEko warzywa i zioła to ich specjalność

Według Magdy Gessller ziołom „z ziemi” nigdy nie dorówna „erzac ziołowej świeżości w plastikowych kubeczkach i foliowych torebkach”, który proponują supermarkety”.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Cały felieton Magdy Gesller pt. „Ziołowy zawrót głowy” dostępny jest na ostatniej stronie Newsweeka (23/2014, 2-8.06.14).

Przeczytaj więcej na temat zioła ekologiczne w Biokurierze.

Brak postów do wyświetlenia