Zimowy Biokurier już dostępny

Najnowszy, świąteczno-zimowy, numer Biokuriera dostępny! Staraliśmy się zawrzeć w nim jak najwięcej doskonałej jakości tekstów. Przeczytajcie, co dla Was przygotowaliśmy.

Joanna Jurek wzięła na tapet ziarno. Niby niepozorne, a kryje w sobie wielką moc. Ostatnio jednak produkty zbożowe są na cenzurowanym. Czy słusznie? Które z nich są pełnowartościowe, a które, spożywane w nadmiarze, mogą negatywnie wpłynąć na nasze samopoczucie? Odpowiedzi szukajcie w tekście “Od ziarenka do bochenka”.

Zimowy numer Biokuriera znajdziecie w sklepach z ekologiczną żywnością.

Jeśli mąka, to też bezglutenowa, o czym w swoim artykule przekonuje Katarzyna Jankowska, autorka bloga Mama Alergika Gotuje. Dzieli się też 15 poradami do wykorzystania przy bezglutenowych wypiekach.

Podoba Ci się to, o czym piszemy?     

Zimowy Biokurier na długie wieczory. Co w numerze?

Czy żywność gotowa może być zdrowa? Okazuje się, że nie każdy tego rodzaju produkt jest zły. Czym się kierować przy ich wyborze? Kto najczęściej sięga po tego rodzaju produkty? Odpowiedzi na te pytania poszukajcie w materiale “Dania gotowe. Szybko, ale czy zdrowo”.

Kiedy na świecie pojawia się dziecko, rodzice robią wszystko, by zapewnić mu zdrowie, spokój i bezpieczeństwo. Z niecierpliwością czekają na możliwość rozszerzania diety. Poznawanie nowych smaków to dla dziecka doskonała przygoda. Jak pomóc maluchowi je
odkrywać? Jakich błędów się wystrzegać? Dowiecie się z tekstu “Kolorowo, smacznie i zdrowo. Dieta malucha w 1. roku życia”.

Dużą wagę przywiązujemy do zdrowego odżywiania. Lubimy pisać dla Was o wartościach odżywczych spożywanych na co dzień produktów. W tym numerze poznacie bliżej fasolę Red Kidney i boczniaki. 

Otyłość naszym narodowym problemem. Walczymy z mitami na temat nadwagi

Dużo miejsca poświęciliśmy też otyłości. Z mitem, że nadmiar kilogramów to wina genów, rozprawi się mgr inż. Paula Nagel. Z Anną Piekarczyk i Katarzyną Olejniczak, autorkami książki „Kiedy dziecko waży za dużo. Dietoterapia otyłości” porozmawialiśmy też o pułapkach, jakie zastawiają na nas producenci żywności.

Zajrzyj do numeru

W najnowszym numerze Biokuriera znajdziecie również ciekawe i inspirujące przepisy. Swoimi daniami (nie tylko świątecznymi!) podzieliły się z nami m.in. Viola Grzelka (“Mamucie Przysmaki”), Iwona Zasuwa (“Smakoterapia na wynos. Odporność przez cały rok”) oraz Edyta Stępczyńska (‘Wegańska Kuchnia Polska”).

Maria Sikorska zabierze Was w ciekawą podróż do gospodarstwa Babalskich, pionierów polskiego rolnictwa ekologicznego. Przeczytacie, jak zaczęła się ta przygoda i co się zmieniło na przestrzeni lat.

Są i stałe rubryki: kącik ziołowy prowadzony przez Mirosława Angielczyka, właściciela firmy Dary Natury, oraz Ekologiczny Flesz Technologiczny.

Zimowy numer Biokuriera znajdziecie w sklepach z ekologiczną żywnością lub zaprenumerujcie do domu.

Brak postów do wyświetlenia