Biokurier 5/2016

Zimowy numer Biokuriera – czasopisma o produktach ekologicznych.

Spis treści:

SPIS TREŚCI

MISZ MASZ

5. Wszystkie kolory soczewicy / Burak

WIESZ WIĘCEJ

6. Pierogi. Prosta receptura na doskonały smak

SPRÓBUJ

12. Subiektywny alfabet superfoods cz. 8: rokitnik, imbir, ocet jabłkowy

5 FAKTÓW O…

15. Pięć faktów o kaszy jaglanej

WIESZ WIĘCEJ

18. Od ziarenka do tabliczki, czyli co warto wiedzieć o kakao i jak powstaje

czekolada?

Z PORADNIKA MAMY ALERGIKA

24. Przygotuj się na MAGiczne Święta!

DBAJ O ZDROWIE

26. Zadbaj o odpowiednią dawkę witaminy A w diecie!

GARŚĆ PRZEPISÓW

30. Cztery pomysły na jaglankę:

JAK POWSTAJE BIO

34. Jak działa certyfikacja ekologiczna?

CZYTAJ W KUCHNI

40. Najlepsze książki o fermentacji 2016

AKTYWNE SMAKI

42. Osiem naturalnych sposobów, aby pobudzić się na zimowy trening

45. Kuchnia w biegu

SMAKIEM PO MAPIE

46. Bornholm – w krainie wędzonego śledzia

PORADNIK DOMOWY

50. Cztery proste porady na Święta

KOSMETYKA NATURALNA

52. Pięć sposobów na naturalną pielęgnację skóry zimą

54. Szampon wybieraj z głową

NEWSROOM

58. Nowości i aktualności ze świata BIO

65. Nowe produkty na rynku