Aktualności
Złote Medale Targów WorldFood Warsaw 2017 rozdane
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 0.00 (0 Głosów)
czwartek, 13, kwiecień 2017 09:23 Autor: admin_bio


9 złotych medali, 12 wyróżnień, 2 nagrody w kategorii debiuty – tyle nagród przyznało jury konkursu o Złote Medale Targów World Food Warsaw 2017. Zgłoszono 150 produktów wśród których nie brakowało żywności ekologicznej. Kto z bioproducentów zdobył nagrody?

W kategorii żywność ekologiczna nagrody powędrowały do:

Złoty Medal: Czarny czosnek BIO, firmy Pięć Przemian Simpatiko s.c.
Wyróżnienie: Świeży daktyl Fresh Dates Medjool, rozmiar Large, 100% BIO, firmy Organic House
Wyróżnienie: Ekologiczny olej rzepakowy uniwersalny, firmy Złoto Polskie Marek Wolniak

W kategorii przetwory owocowe i warzywne, produkty pochodzenia roślinnego wyróżnienie otrzymała mąka orkiszowa, firmy Bio Life

W kategorii produkty mrożone i dania gotowe triumfował ekologiczny bigos wegański, firmy Farma Świętokrzyska

W kategorii innowacje wyróżniono Brain Shake, firmy Bionetta (Multifit Artur Sidoruk)

Targi WorldFood odbywają się po raz czwarty w Warszawie (dziś ostatni dzień tego wydarzenia). W tym pojawiło się 300 wystawców z kraju i zagranicy.

Jury obradowało w składzie Jarosław Uściński (Przewodniczący Jury, Prezes OSSKiC), Mirosław Reszczyk (Firma Janex, członek Zarządu OSSKiC), Zbigniew Łęgowski (Szef kuchni hotelu Hilton, członek OSSKIC), Agnieszka Szpaderska (manager Targów).

Sprawdź kto zdobył nagrody i wyróżnienia w trakcie targów EcoTime



Zaprenumeruj drukowaną wersję Biokuriera na 2017 rok

link location test
Bądź na bieżąco z nowościami w świecie BIO i naszym serwisie. Zapraszamy do subskrypcji naszego newslettera!



Aby zapisać się na newsletter, wpisz poniżej adres e-mail.