Aktualności
IV edycja Ogólnopolskich Targów Dobrego Jedzenia coraz bliżej
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 0.00 (0 Głosów)
wtorek, 04, kwiecień 2017 10:56 Autor: agnieszka


W dniach 22-23 kwietnia w Zielonej Górze na odbędzie się IV edycja Ogólnopolskich Targów Dobrego Jedzenia. To największa tego typu impreza na Ziemi Lubuskiej.

W jednym miejscu pojawią się producenci naturalnej żywności, kosmetyków i produktów lnianych. Kiełbasy, miody, oleje, sery i nalewki, to tylko niektóre z produktów, w które będzie się można zaopatrzyć, biorąc udział w targach.

Organizatorzy zapewniają, że tegoroczna impreza różnić się będzie od poprzednich edycji. Po raz pierwszy w wydarzeniu udział wezmą m. in. enverfood.pl, Fasola Wrzawska, Mojemusli.pl, Stevia Delight, Klimeko, Szkoła Dobrego Smaku, Manufaktura Gęsia, Smaki-Grecji.pl, Pięć Przemian, Mrs Sporty, Coffee Hunter i Koneser Cafe.

W tym roku ponadto na targach zaprezentowane zostaną restauracje działające na terenie lubuskiego. Pod hasłem „Posmakuj lubuskiego” na gości czekać będą przedstawiciele takich lokali jak: Zajazd Pocztowy, Winnica Julia, Go.Sushi, Villa Toscania, Il Vicolo, Pałac Wiejce z restauracją Kukuryku, Pałacyk Łąkomin i Browar Haust.

W targach udział weźmie również Daria Ładocha, pełna energii blogerka, ekspert z dziedziny żywienia dzieci i zdrowej kuchni dla dorosłych. Uczestnikom imprezy pokaże, jak ugotować zdrowe danie w 15 minut, przygotowując: kaszę gryczaną niepaloną z pistacjami, kozim serem i boczniakami; stir fry z kurczakiem, zielonym ogórkiem i kapustą pak choi oraz sałatkę z awokado, rukolą, owczym serem i dressingiem malinowym. Blogerka pojawi się na targach w sobotę, 22 kwietnia. 

Najmłodsi miłośnicy zdrowego jedzenia będą mogli stać się z kolei uczniami szkoły gotowania „EnceRęce”. Działa ona na trenie Zielonej Góry od 2013 roku.

W czasie targów, jak co roku, przyznane zostaną trzy Lubuskie Złote Lubczyki. Uhonorowani w ubiegłej edycji imprezy to: Masarnia z Tradycją Dreszler za „Frasik z gęsi”, Firma Smak Natury Marek Hałat za „Olej rzepakowy” i Gospodarstwo Rybackie Roberta Siudy za „Pstrąga w zalewie pomidorowej”.

Co: IV edycja Ogólnopolskich Targów Dobrego Jedzenia
Gdzie: Hala CRS w Zielonej Górze
Kiedy: 22-23 kwietnia 2017 r.

Oprac. Agnieszka Gotówka



Zaprenumeruj drukowaną wersję Biokuriera na 2017 rok

link location test
Bądź na bieżąco z nowościami w świecie BIO i naszym serwisie. Zapraszamy do subskrypcji naszego newslettera!



Aby zapisać się na newsletter, wpisz poniżej adres e-mail.