Złote Medale Targów WorldFood Warsaw przyznane

O medale i wyróżnienia targowe WorldFood walczyło ponad 140 produktów spożywczych. Nagrody przyznano w czternastu kategoriach.

Jury, w składzie którego zasiedli Jarosław Uściński (Przewodniczący Jury, Prezes OSSKiC), Kevin Aiston, Grzegorz Łapanowski, Agnieszka Szpaderska (Dyrektor Targów), Kurt Scheller i prof. Krzysztof Krygier, debatowało przez kilka godzin. Degustowano i oceniano wszystkie produkty konkursowe krajowe i zagraniczne. Przyznano 18 medali i 16 wyróżnień.

W kategorii “Żywność ekologiczna” laureatami Konkursu o Złoty Medal Targów WorldFood Warsaw 2018 zostali:

  • Złoty Medal: Pesto z jarmużu Eko, Dary Natury
  • Wyróżnienie: Ekologiczny koncentrat z aronii, PPHU Bio Juice
  • Wyróżnienie: Ekologiczne ogórki kiszone, Farma Świętokrzyska
  • Wyróżnienie: Pasta Napoli, Naturcompagnie

Wręczenie statuetek i medali targowych odbędzie się 11 kwietnia podczas wieczornej Gali.

Co w programie World Food 2018?

Targi WorldFood już niedługo

Targi WorldFood 2018 odbędą się w dniach 10-12 kwietnia 2018 r. w hali EXPO XXI przy ul. Prądzyńskiego w Warszawie. W tym roku debiutuje nowy sektor dedykowany nutraceutykom. Objęty został patronatem Krajowej Rady Suplementów i Odżywek oraz European Federation of Associations of Health Product Manufacturers (EHPM). Wystawcy zaprezentują wyciągi z roślin, ekstrakty oraz preparaty, w których można znaleźć wyizolowane składniki o działaniu prozdrowotnym.

10 kwietnia 2018 r. o godz. 15.00 zapraszamy na prezentację pt.:“Perspektywy, szanse i zagrożenia dla ekosklepów”, którą poprowadzi Karol Przybylak, redaktor naczelny Biokuriera.